Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος:
Ελένη Κακλαμάνου, Επίκουρη Καθηγήτρια
Γραμματειακή υποστήριξη:
Μαρία Μάζη, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, τηλ 28310 77958
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών άρχισε να υλοποιείται τον Αύγουστο του 2005, με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ/Γ΄Κ.Π.Σ έως τις 30/9/2008, και συνέχισε τη λειτουργία ως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από τους ίδιους φορείς, μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, έως το Σεπτέμβριο του 2013. Με νέα χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ίδιου χρηματοδοτούμενου προγράμματος συνέχισε τη λειτουργία του για την περίοδο 1/1/2014 έως 31/10/2015. Aπό το 2016 το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς Πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020. Από 1/11/2018 μέχρι και σήμερα το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» καθώς και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο Πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020, με Ενδιάμεσο Φορέα την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση».
Ο κάθε φοιτητής/τρια που συμμετέχει στο πρόγραμμα ασκείται σε έργο συναφές με το πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, σε φορέα που επιλέγει είτε μέσα από δεδομένη λίστα συνεργαζόμενων φορέων είτε σε φορέα που προτείνει ο ίδιος/α.
Σκοπός του Προγράμματος είναι η σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την επαγγελματική ανάπτυξη και η στήριξη του προσωπικού επαγγελματικού σχεδιασμού των φοιτητών/τριών του Τμήματος, με στόχο την επιτυχή ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την παροχή ευκαιριών για επαγγελματική αποκατάσταση μετά την αποφοίτησή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε τον Κανονισμό Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος
Η κεντρική σελίδα της Πρακτικής Άσκησης για ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται εδώ.